Til forside TAX.DK - skat & afgift
Den Juridiske Vejledning 2023-2
<< >>

A.B.4.3.2.1 Foreløbige kvartalsangivelser LAL § 6 a, stk. 1 og 2

Indhold

Dette afsnit handler om, hvornår virksomheder, der skal opgøre lønsumsafgiftsgrundlaget efter metode 4 skal opgøre og indsende foreløbige angivelser for lønsumsafgift.

Afsnittet indeholder:

  • Regel
  • Forfaldsdato
  • Angivelsesfrist
  • Indbetalingsfrist
  • 0-angivelse.

Regel

For virksomheder, der opgør lønsumsafgiftsgrundlaget efter LAL (lønsumsafgiftsloven) § 4, stk. 1 (metode 4), skal der foretages en foreløbig opgørelse og indbetaling af lønsumsafgiften alene på grundlag af virksomhedens lønsum. Opgørelsesperioden for den foreløbige opgørelse er kvartalet. Den endelige opgørelse og indbetaling af lønsumsafgiften på grundlag af virksomhedens samlede lønsumsafgiftsgrundlag skal foretages efter reglerne i LAL (lønsumsafgiftsloven) § 6 b. Se afsnit A.B.4.3.2.2 Årsangivelse LAL § 6 b, stk. 1.

Virksomhederne skal efter udløbet af hver opgørelsesperiode angive virksomhedens lønsum og lønsumsafgiftens størrelse.

Se LAL (lønsumsafgiftsloven) § 6 a, stk. 1 og 2.

Forfaldsdato

Lønsumsafgiften forfalder til betaling den 1. i den måned, hvor fristen for indbetaling udløber, dvs. den 1. i måneden efter kvartalets udløb. Se OPKL § 2, stk. 4.

Angivelsesfrist

Virksomheden skal indgive kvartalsangivelsen til SKAT senest 15 dage efter kvartalets udløb, dvs. henholdsvis den 15. januar, 15. april, 15. juli og 15. oktober. Se OPKL § 2, stk. 2. 

Angivelsen skal være (digitalt) underskrevet af virksomhedens ansvarlige ledelse. Se OPKL § 3, stk. 1.

Indbetalingsfrist

Virksomheden skal indbetale lønsumsafgiften senest 15 dage efter kvartalets udløb (identisk med angivelsesfristen). Se OPKL § 2, stk. 4.

Hvis sidste rettidige indbetalingsdag er en lørdag, søndag eller helligdag, udskydes fristen til førstkommende hverdag. Se OPKL § 2, stk. 3.

Virksomheder uden ansatte

Virksomheder, der ikke har ansatte og dermed ingen lønsum, foretager ikke en kvartalsvis foreløbig opgørelse af lønsumsafgiften. Der foretages alene årsangivelse. Se afsnit A.B.4.3.2.2 Årsangivelse LAL § 6 b, stk. 1 og A.B.4.3.2.3 Opgørelse af den endelige lønsumsafgift LAL § 6 b, stk. 4.

Kilde: Ligningsvejledningen/Den Juridiske Vejledning

Læs også:
,, Det er efter min opfattelse meget beklageligt, at Skattestyrelsen først i forbindelse med min høring og ikke allerede i forbindelse med dine henvendelser til styrelsen foretog en egentlig behandling og vurdering af sagen.
,, Selvom ens aktier faktisk er steget i værdi, står man altså tilbage med en skattegæld, som end ikke kan dækkes af værdien af aktierne på aktiesparekontoen.
BEREGNER
Beregn, hvad regeringens skattereform betyder for din skat: Skattereform 2023.
En lejeindtægt fra udlejning af et værelse til beboelse vil i mange tilfælde være skattefri. Det gælder, uanset om du selv ejer din bolig eller er lejer.
,, Udlejes et sommerhus, som også benyttes privat, vil lejeindtægten ofte være skattefri. I visse tilfælde vil en del af lejen dog skulle beskattes.

,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.

Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013

Skattesager
Befordring
Rejse
Erhvervsmæssige udgifter
Personalegoder
Lønmodtagere
Virksomheder
Ægteskab og samliv
Børn
Bolig og fast ejendom
Motor
Pension
Aktier og obligationer
Gaver
Arv
Arbejde i udlandet
Flytning til og fra Danmark
Told og afgift
! Materialet på TAX.DK har alene til formål at informere generelt om udvalgte retsregler. Har du behov for at træffe beslutning om, hvorvidt - og i givet fald hvordan - du skal handle i et konkret tilfælde, bør du altid søge bistand hos en skatterådgiver eller anmode om et bindende svar fra SKAT.