Til forside TAX.DK - skat & afgift
Den Juridiske Vejledning 2023-2
<< >>

F.A.17.9 Oplysningsskema INF 3

Hvis en eksportør finder det sandsynligt, at varer, der angives til udførsel, vil blive genindført ved et andet toldsted end udførselstoldstedet, kan der udstedes et oplysningsskema INF 3 ved udførslen.

Et oplysningsskema INF 3 bruges som identifikationsmiddel for de udførte varer. Samtidig dokumenterer et INF 3 varernes status på udførselstidspunktet - fx varer i fri omsætning, varer under aktiv forædling eller landbrugsvarer mod eksportrestitution.

Eksportøren kan anmode om et INF 3 hos eksporttoldstedet. Hvis der anmodes om et INF 3 på eksporttidspunktet, udstedes et INF 3 af eksporttoldstedet på det tidspunkt, hvor afslutningen af eksportformaliteterne sker for varerne.

Hvis det er sandsynligt, at de eksporterede varer vil blive returneret til EU's toldområde via flere andre toldsteder, kan eksportøren anmode om at få udstedt flere oplysningsskemaer INF 3, som hver især dækker en del af den samlede mængde af de eksporterede varer. Se GF art. 255, stk. 1 og 2.

Et oplysningsskema INF 3 udstedes kun, hvis det kan konstateres, at oplysningerne i eksportørens anmodning vedrører de udførte varer. Herudover er det en betingelse, at der ikke for disse varer er blevet ydet eller senere vil kunne ydes restitutioner eller andre beløb, der anvendes ved eksport som led i den fælles landbrugspolitik. Se GF art. 255, stk. 3.

Eksportøren kan anmode eksporttoldstedet om at erstatte et allerede udstedt INF 3, med flere INF 3, som hver især dækker en del af den samlede mængde af de varer, der er anført på det oprindelige udstedte INF 3. Se GF art. 255, stk. 4.

Eksportøren kan anmode om at få udstedt et INF 3, som kun omfatter en del af de eksporterede varer. Se GF art. 255, stk. 5.

Et oplysningsskema INF 3 udstedes i 3 eksemplarer: en original og to kopier. Eksportøren får udleveret originalen og en kopi til brug ved genindførslen. Hvis det udstedes på papir, arkiveres en kopi heraf på det eksporttoldsted, som har udstedt det. Se GF art. 255, stk. 6.

Hvis det oprindelige INF 3 var udstedt på papir, og det blev stjålet, bortkommet eller ødelagt, kan det eksporttoldsted, som udstedte det, udstede et duplikat efter anmodning fra eksportøren. Eksporttoldstedet noterer udstedelsen af duplikateksemplaret på den kopi af INF 3, som er i dets besiddelse. For at få et duplikateksemplar skal eksportøren selv henvende sig til toldmyndighederne. Se GF artikel 255, stk. 7.

Når et INF 3 udstedes på papir skal bilag 62-02 GF bruges. Se GF art. 255, art. 8. 

Et dokument der bekræfter, at betingelserne for frigivelse for importafgifter er blevet opfyldt (oplysningsskema INF 3), kan videregives, uden at dette skal ske elektronisk. Se DF art. 160.

Se også afsnit F.A.35 (GL.) Udførsel af varer vedrørende udførsel af varer.

Kilde: Ligningsvejledningen/Den Juridiske Vejledning

Læs også:
,, Det er efter min opfattelse meget beklageligt, at Skattestyrelsen først i forbindelse med min høring og ikke allerede i forbindelse med dine henvendelser til styrelsen foretog en egentlig behandling og vurdering af sagen.
,, Selvom ens aktier faktisk er steget i værdi, står man altså tilbage med en skattegæld, som end ikke kan dækkes af værdien af aktierne på aktiesparekontoen.
BEREGNER
Beregn, hvad regeringens skattereform betyder for din skat: Skattereform 2023.
En lejeindtægt fra udlejning af et værelse til beboelse vil i mange tilfælde være skattefri. Det gælder, uanset om du selv ejer din bolig eller er lejer.
,, Udlejes et sommerhus, som også benyttes privat, vil lejeindtægten ofte være skattefri. I visse tilfælde vil en del af lejen dog skulle beskattes.

,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.

Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013

Skattesager
Befordring
Rejse
Erhvervsmæssige udgifter
Personalegoder
Lønmodtagere
Virksomheder
Ægteskab og samliv
Børn
Bolig og fast ejendom
Motor
Pension
Aktier og obligationer
Gaver
Arv
Arbejde i udlandet
Flytning til og fra Danmark
Told og afgift
! Materialet på TAX.DK har alene til formål at informere generelt om udvalgte retsregler. Har du behov for at træffe beslutning om, hvorvidt - og i givet fald hvordan - du skal handle i et konkret tilfælde, bør du altid søge bistand hos en skatterådgiver eller anmode om et bindende svar fra SKAT.