A.A.6.3.5 EU-retlig regulering af persondata
Indhold
Dette afsnit handler kort om den kommende databeskyttelsesforordning, som for Danmarks vedkommende suppleres af databeskyttelsesloven.
Afsnittet indeholder:
- Den kommende databeskyttelsesforordning.
Den kommende databeskyttelsesforordning
Den 14. april 2016 blev der i EU vedtaget en databeskyttelsesforordning (2016/679), der skal erstatte direktiv 95/46. Forordningen træder i kraft den 25. maj 2018, og suppleres af databeskyttelsesloven. Den nugældende persondatalov, der er baseret på direktivet, gælder indtil dette tidspunkt.
Justitsministeriet har udsendt en betænkning, der beskriver, hvordan forordningen kommer til at påvirke dansk lovgivning. Regeringen har i efteråret 2017 fremsat et forslag til en ny databeskyttelseslov på baggrund af betænkningen. Endvidere har Justitsministeriet i perioden september 2017 til januar 2018 udgivet en række vejledninger.
Læs også:




I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.





,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.
Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013
Værelsesudlejning (hus og ejerlejlighed)
Værelsesudlejning (andelsbolig)
Skattefri avance ved salg af hus
Skattefri avance ved salg af ejerlejlighed
Erhvervsmæssig sommerhusudlejning
Registreringsafgift for nye og brugte motorkøretøjer
Registreringsafgift ved indførsel af brugt bil