Til forside TAX.DK - skat & afgift
Den Juridiske Vejledning 2020-2
<< >>

J.A.8.6 Faglig forsvarlig drift af spilsystem mv.

Indhold

Dette afsnit handler om kravene til faglig forsvarlig drift af en væddemålsvirksomhed. Se SPILL § 29.

Afsnittet indeholder:

  • personer
  • kontrol af spildata mv.
  • tilslutning til SAFE og ROFUS
  • test af SAFE
  • godkendelse af standard records
  • TamperToken og ROFUS.
  • afsluttende vurdering af gennemførte kontroller.

Personer

En ansøger skal have medarbejdere i sine spilvirksomheder, der kan varetage visse funktioner ved udøvelsen af virksomheden.

Regel

Det fremgår af bilag 1 til bekendtgørelserne om online og landbaserede væddemål, at tilladelsesindehaver skal have personer ansat med følgende organisatoriske roller:

Der skal være en ansvarlig for:

  • spilsoftware og driften af spil
  • IT-sikkerhed
  • systemændringer
  • Overvågning af hvidvask af udbytte og finansiering af terror
  • økonomi, herunder sikring af, at afgiften bliver angivet korrekt.

Faglige krav til personerne

Personerne skal i form af uddannelse, ansættelsesforhold mv. kunne dokumentere over for Spillemyndigheden, at de er kompetente til at bestride rollen.

Skal personerne være ansat ved ansøger?

Som udgangspunkt bør de ansvarlige være ansat i tilladelsesindehavers selskab. Det kan dog accepteres, at personer, der er ansat fx i samme koncern, tildeles en ansvarshavende rolle, hvis det kan garanteres, at personerne har beføjelser til at etablere foranstaltninger og gennemføre nødvendige ændringer. Personerne skal også tilvejebringe og redegøre for al information og dokumentation, som Spillemyndigheden måtte have behov for.

Kontrol af spildata mv.

Bilag 1 til bekendtgørelserne stiller krav om etablering af SAFE og anvendelse af TamperToken. Derudover skal der ved online udbud af spil ske opkobling til Spillemyndighedens register over frivilligt udelukkede spillere (ROFUS). 

SAFE

Alle tilladelsesindehavere skal etablere et SAFE. SAFE er et datalager (en filserver) hos tilladelsesindehaver, hvor der skal opbevares data i henhold til "standard records" for alle spil, der er udført hos tilladelsesindehaver. Spillemyndigheden skal kunne få online adgang til datalagret hos tilladelsesindehaver via en sikker FTP forbindelse.

TamperToken

TamperToken er et sikkerhedssystem, der har til formål at sikrede data, som tilladelsesindehaver lægger i sit SAFE, ikke ændres, mens de opbevares hos tilladelsesindehaver.

TamperToken håndterer følgende:

  • Skabelse af tokes (nøgler), der anvendes ved beregning af Message Authentication Code (MAC)
  • Opbevaringen af MAC til senere kontrol
  • Løbende kontrol af, at tidsperiode for afslutning af tokens overholdes
  • Verifikation af, at en hentet serie af Standard Records ikke er ændret i forhold til MAC.

ROFUS

Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere (ROFUS) er et register over alle spillere i Danmark, der frivilligt har ønsket at udelukke sig midlertidigt eller endeligt fra at kunne spille onlinepengespil i Danmark samt alle landbaserede kasinoer. Registret er placeret hos Spillemyndigheden, der har ansvaret for dets drift. Tilladelsesindehaver skal formidle adgang til Spillemyndighedens hjemmeside, hvorfra udelukkelse kan ske.

For en mere teknisk beskrivelse af TamperToken og ROFUS henvises til www.spillemyndigheden.dk, hvor der kan findes yderligere information.

Se også

Tilslutning til SAFE, TamperToken og ROFUS

I forbindelse med behandlingen af en ansøgning om tilladelse, skal der gennemføres en række tests af ansøgerens anvendelse af SAFE, TamperToken og ROFUS.

Test af adgang til SAFE
Spillemyndigheden skal kunne tilgå SAFE og hente data. Der skal oplyses brugernavn, password samt IP-adresse til endpoint og eventuelt URL til endpoint til SAFE. Oplysningerne skal meddeles Spillemyndigheden i Tillæg B til ansøgningsblanketten.

Godkendelse af standard records
I forbindelse med ansøgningsprocessen skal følgende materiale leveres af ansøgeren:

  1. Testdata i form af et antal nærmere definerede standard records, som dækker de spil, der ansøges om tilladelse til at udbyde. Alle standard records skal rapporteres ved brug af TamperToken og være placeret på SAFE.
  2. En beskrivelse af tilladelsesindehavers forståelse af hvert dataelementet, som indgår i standard records. Ansøger skal beskrive sin forståelse af feltet, herunder eventuelle valg, som er gjort i forbindelse med implementering.

TamperToken og ROFUS

Tilladelsesindehaver skal demonstrere korrekt anvendelse af TamperToken, samt vise, at der kan kommunikeres med ROFUS.

I forbindelse med behandling af en ansøgning om tilladelse får ansøgeren adgang til TamperToken og ROFUS testmiljø. Spillemyndigheden sender desuden test cases som skal gennemføres af ansøgeren til at demonstrere og dokumentere, at de anvender TamperToken og ROFUS korrekt.

Afsluttende vurdering af gennemførte kontroller

Når de krævede tests er gennemført, sendes de udfyldte testcases og tilhørende dokumentation til Spillemyndigheden. Der vil herefter blive foretaget en samlet vurdering af forløbet, og resultatet vil blive meddelt ansøgeren. 

Kilde: Ligningsvejledningen/Den Juridiske Vejledning

Læs også:
BEREGNER
Med Skatteberegning 2021, kan du beregne skatten for indkomståret 2021. Da skatteberegneren har form af et Excel-regneark, er det muligt at gemme de indtastede oplysninger på din egen computer. Skal du beregne skatten for indkomståret 2020, skal du i stedet benytte Skatteberegning 2020.
,, Advokat Tommy V. Christiansen har gjort gældende, at der på intet tidspunkt rejses kritik af klienten, og at klienten selv må tage stilling til, hvorvidt der er grundlag for en reaktion og i givet fald må anlægge en injuriesag.
En lejeindtægt fra udlejning af et værelse til beboelse vil i mange tilfælde være skattefri. Det gælder, uanset om du selv ejer din bolig eller er lejer.
,, I de løbet af de nævnte tre år har Østre Landsret afsagt i alt 162 domme i skattesager. I disse har den skattepligtige fået helt eller delvis medhold i 19 af sagerne. Det svarer til, at de skattepligtige har tabt 88% af sagerne.

I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Skattemyndighedernes opgave er at forvalte den lovgivning, som gælder på skatteområdet. Ved varetagelsen af denne opgave skal myndighederne opretholde borgernes tillid til, at myndighederne holder sig til lovgrundlaget. Den opretholdes ikke, hvis myndighederne giver skatteyderen en opfattelse af, at en lovbunden afgørelse - f.eks. en skatteansættelse - er genstand for forhandling med SKAT.
SKAT er pr. 1. juli 2018 blevet splittet op i 7 styrelser: Skattestyrelsen, Toldstyrelsen, Vurderingsstyrelsen, Gældsstyrelsen, Motorstyrelsen, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen samt Administrations- og Servicestyrelsen.
,, Udlejes et sommerhus, som også benyttes privat, vil lejeindtægten ofte være skattefri. I visse tilfælde vil en del af lejen dog skulle beskattes.
,, Selvstændige, der driver deres virksomhed som et ApS eller et A/S, vil således igen kunne få omkostningsgodtgørelse, når en afgørelse fra SKAT indbringes for Landsskatteretten eller de almindelige domstole.
Kommuneskatte­procenterne bliver lagt til grund ved skatteberegningen for indkomståret 2021. Afgørende er, i hvilken kommune man havde bopæl den 5. september 2020.

,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.

Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013

Skatteberegnere
Skattesager
Befordring
Rejse
Erhvervsmæssige udgifter
Personalegoder
Lønmodtagere
Virksomheder
Ægteskab og samliv
Børn
Studerende
Bolig og fast ejendom
Motor
Pension
Aktier, obligationer og fordringer
Gaver, legater og gevinster
Arv og succession
Arbejde i udlandet
Flytning til og fra Danmark
Told og afgift
! Materialet på TAX.DK har alene til formål at informere generelt om udvalgte retsregler. Har du behov for at træffe beslutning om, hvorvidt - og i givet fald hvordan - du skal handle i et konkret tilfælde, bør du altid søge bistand hos en skatterådgiver eller anmode om et bindende svar fra SKAT.