Til forside TAX.DK - skat & afgift
Den Juridiske Vejledning 2017-2
<< >>

F.A.19.7 Sædvanlige behandlinger

For ikke-EU-varer, der er henført under proceduren for aktiv forædling eller toldoplag, kan der opstå behov for mindre former for behandling, som tjener følgende formål:

  • Sikre varernes bevarelse
  • Forbedre varernes udseende eller handelskvalitet
  • Forberede varernes distribution eller videresalg.

Der er fastsat en række former for sædvanlige behandlinger, der kan foretages på et toldoplag eller under en forædlingsprocedure.

Se EUTK artikel 220.

Hvis en eller flere sædvanlige behandlinger skal gennemføres på et toldoplag, skal der gives særskilt tilladelse hertil i bevillingen. Se afsnit F.A.21.4 Aktiviteter på et toldoplag.

Hvis en eller flere sædvanlige behandlinger skal gennemføres under en forædlingsprocedure, angives disse behandlinger som de ønskede forædlingsprocesser i bevillingsansøgningen. Se afsnit F.A.25 for nærmere information om ansøgning om sædvanlige behandlinger under aktiv forædling.

Bevillingshaver skal være opmærksom på, om den ønskede behandling kan indeholdes i de nedennævnte sædvanlige behandlinger. Overholdes betingelserne for den sædvanlige behandling ikke, anses det om udgangspunkt for en manglende overholdelse af betingelserne for proceduren, som kan medføre, at der opstår toldskyld for de fejlagtigt behandlede varer. Se EUTK artikel 79.

Sædvanlige behandlinger

De tilladte sædvanlige behandlinger fremgår af bilag 71-03 til DF.

En sædvanlig behandling må, medmindre andet er fastsat, ikke bevirke en ændring af den ottecifrede KN-kode. I det omfang en sædvanlig behandling indebærer en tilladt ændret tarifering af varen, skal denne ændring fremgå af bevillingsregnskabet. Se DF artikel 178, stk. 1, litra g).

Der er tale om følgende behandlinger:

  • Ventilering, spredning, tørring, afstøvning, simple rensningsforanstaltninger, udbedring af emballage, udbedringer af skader opstået under transport og oplagring, såfremt der er tale om simple foranstaltninger, påføring eller aftagelse af beskyttende lag med henblik på transport.
  • Rekonstruktion af varer efter transport.
  • Lageropgørelse, prøveudtagning, sortering, sigtning, mekanisk filtrering og vejning af varerne.
  • Fjernelse af beskadigede eller forurenede dele.
  • Konservering ved pasteurisering, sterilisering, bestråling eller tilsætning af konserveringsmidler.
  • Behandling mod snyltere.
  • Antirustbehandling.
  • Behandling, også selv om det fører til en ændring af den ottecifrede kode:
    • alene ved temperaturforøgelse uden yderligere behandling eller destillation, eller
    • alene ved temperatursænkning,
  • Elektrostatisk behandling til udglatning eller strygning af tekstilvarer.
  • Behandling bestående af:
    • afstilkning og/eller udstening af frugter, snitning og findeling af tørrede frugter eller grøntsager, rehydrering af frugter, eller
    • dehydrering af frugter, også selv om det fører til en ændring af den ottecifrede KN-kode.
  • Afsaltning, rensning og kruponering (tilskæring) af huder.
  • Tilsætning af varer eller tilsætning eller ombytning af tilbehørsdele, for så vidt denne tilsætning eller ombytning er af ringe omfang eller har til formål at sikre overensstemmelse med tekniske standarder og ikke ændrer de oprindelige varers art eller forbedrer dem, også selv om det fører til en ændring af den ottecifrede KN-kode for de tilsatte varer eller ombytningsvarerne.
  • Fortynding eller koncentration af væsker uden yderligere behandling eller destillation, også selv om det fører til en ændring af den ottecifrede KN-kode.
  • Blanding af varer af samme art, men af forskellig kvalitet, for at opnå en konstant kvalitet eller en kvalitet, som kunden ønsker, uden at varens beskaffenhed ændres.
  • Blanding af gasolier eller brændselsolier uden indhold af biodiesel med gasolier eller brændselsolier med indhold af biodiesel, der henhører under kapitel 27 i KN, for at opnå en konstant kvalitet eller en kvalitet, som kunden ønsker, uden at varens beskaffenhed ændres, også selv om det fører til en ændring af den ottecifrede KN-kode.
  • Blanding af gasolier eller brændselsolier med biodiesel, således at den opnåede blanding indeholder mindre end 0,5 rumfangsprocent biodiesel, og blanding af biodiesel med gasolier eller brændselsolier, således at den opnåede blanding indeholder mindre end 0,5 rumfangsprocent gasolier eller brændselsolier.
  • Opdeling eller tilskæring af varer, såfremt der er tale om simple foranstaltninger.
  • Indpakning, ompakning og udpakning, dekantering eller simpel omhældning på beholdere, også selv om det fører til en ændring af den ottecifrede KN-kode; påsætning, fjernelse og ændring af mærker, segl, etiketter, prissedler eller andre tilsvarende mærkesedler.
  • Afprøvning, justering, regulering og klargøring af maskiner, apparater og køretøjer, især for at kontrollere, at de er i overensstemmelse med tekniske standarder, såfremt der er tale om simple foranstaltninger.
  • Mattering af rørfittings for at forberede dem til bestemte markeder.
  • Denaturering, også selv om det fører til en ændring af den ottecifrede KN-kode.
  • Alle sædvanlige behandlinger ? ud over de ovenfor nævnte ? der tjener til at forbedre importvarernes udseende eller handelskvalitet eller til at forberede deres distribution eller videresalg, når blot disse processer ikke ændrer de oprindelige varers beskaffenhed eller forbedrer deres ydeevne. 
Kilde: Ligningsvejledningen/Den Juridiske Vejledning

Læs også:
BEREGNER
Med Skatteberegning 2021, kan du beregne skatten for indkomståret 2021. Da skatteberegneren har form af et Excel-regneark, er det muligt at gemme de indtastede oplysninger på din egen computer. Skal du beregne skatten for indkomståret 2020, skal du i stedet benytte Skatteberegning 2020.
,, Advokat Tommy V. Christiansen har gjort gældende, at der på intet tidspunkt rejses kritik af klienten, og at klienten selv må tage stilling til, hvorvidt der er grundlag for en reaktion og i givet fald må anlægge en injuriesag.
En lejeindtægt fra udlejning af et værelse til beboelse vil i mange tilfælde være skattefri. Det gælder, uanset om du selv ejer din bolig eller er lejer.
,, I de løbet af de nævnte tre år har Østre Landsret afsagt i alt 162 domme i skattesager. I disse har den skattepligtige fået helt eller delvis medhold i 19 af sagerne. Det svarer til, at de skattepligtige har tabt 88% af sagerne.

I Østre Landsret findes der 3 dommere, der har deltaget i henholdsvis 23, 28 og 37 skattesager, og som aldrig har givet en skatteyder medhold i noget, hverken helt eller delvis.
,, Skattemyndighedernes opgave er at forvalte den lovgivning, som gælder på skatteområdet. Ved varetagelsen af denne opgave skal myndighederne opretholde borgernes tillid til, at myndighederne holder sig til lovgrundlaget. Den opretholdes ikke, hvis myndighederne giver skatteyderen en opfattelse af, at en lovbunden afgørelse - f.eks. en skatteansættelse - er genstand for forhandling med SKAT.
SKAT er pr. 1. juli 2018 blevet splittet op i 7 styrelser: Skattestyrelsen, Toldstyrelsen, Vurderingsstyrelsen, Gældsstyrelsen, Motorstyrelsen, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen samt Administrations- og Servicestyrelsen.
,, Udlejes et sommerhus, som også benyttes privat, vil lejeindtægten ofte være skattefri. I visse tilfælde vil en del af lejen dog skulle beskattes.
,, Selvstændige, der driver deres virksomhed som et ApS eller et A/S, vil således igen kunne få omkostningsgodtgørelse, når en afgørelse fra SKAT indbringes for Landsskatteretten eller de almindelige domstole.
Kommuneskatte­procenterne bliver lagt til grund ved skatteberegningen for indkomståret 2021. Afgørende er, i hvilken kommune man havde bopæl den 5. september 2020.

,, Rigsrevisionens undersøgelse har vist, at der i knap halvdelen af klagesagerne ikke findes dokumentation for den afgørelse, som SKAT har truffet, og at et af hovedprincipperne inden for forvaltningsretten - officialprincippet - er tilsidesat. Det er i sådanne sager ikke muligt at vurdere, om SKAT har taget saglige hensyn i klagebehandlingen.

Rigsrevisionens beretning om den offentlige ejendomsvurdering, august 2013

Skatteberegnere
Skattesager
Befordring
Rejse
Erhvervsmæssige udgifter
Personalegoder
Lønmodtagere
Virksomheder
Ægteskab og samliv
Børn
Studerende
Bolig og fast ejendom
Motor
Pension
Aktier, obligationer og fordringer
Gaver, legater og gevinster
Arv og succession
Arbejde i udlandet
Flytning til og fra Danmark
Told og afgift
! Materialet på TAX.DK har alene til formål at informere generelt om udvalgte retsregler. Har du behov for at træffe beslutning om, hvorvidt - og i givet fald hvordan - du skal handle i et konkret tilfælde, bør du altid søge bistand hos en skatterådgiver eller anmode om et bindende svar fra SKAT.